NOVA KAZNENA PRIJAVA U ZDRAVSTVU Provjerava se ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ

Eniz Čolaković

''Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije je zaprimilo kaznenu prijavu protiv ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo HNŽ Mostar, primarius doktora E.Č. iz Mostara i drugih odgovornih osoba uposlenih u Zavodu zbog sumnje na počinjenje određenih kaznenih djela u obavljanju svojih funkcija'', piše Bljesak.

Iz Tužiteljstva tvrde da je formiran predmet, te će kako navode postupajući tužitelj poduzeti određene radnje u cilju provjere navoda iz kaznene prijave. Sindikat radnika u zdravstvu Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije podnio je u lipnju Upravnom vijeću Zavoda zahtjev za hitnu smjenu direktora Zavoda primarius dr. Eniza Čolakovića. U Zahtjevu za smjenu direktora sindikat je naveo kako je isti u proteklom periodu počinio više kaznenih djela zloupotrebe službenog položaja i ovlasti i nesavjesnog rada u službi, te zbog internih kršenja akata Zavoda posebno Pravilnika o radu Zavoda, Statuta Zavoda kao i drugih Zakona te nanošenja štete Zavodu, zbog čega su sada podnijeli i kaznenu prijavu tužiteljstvu.

Upravno vijeće na posljednjoj sjednici donijelo Odluku da Zahtjev sindikata za smjenu direktora zajedno sa svim materijalnim dokazima koji su im uz zahtjev priloženi proslijede resornom ministru zdravstva na dalje postupanje. Time su, smatraju iz Sindikata, Odluku iz svoje direktne nadležnosti prebacili resornom ministru zdravstva. Sindikat u svom zahtjevu ministru zdravstva za razrješenje direktora Zavoda navodi kako je i ''prošli put resorni ministar i njegova inspekcija rada kao i samo upravno vijeće po prijavi sindikata o nezakonitom zapošljavanju koje je tada proveo direktor Eniz Čolaković reagirali tromo i neefikasno i praktično nisu učinili ništa da se počinitelj kazni, sve dok nije reagiralo županijsko tužiteljstvo koje je podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Mostaru.

Nakon suđenja je direktor i pravosnažno osuđen za kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlasti''. Iz Ministarstva zdravstva HNŽ-a do zaključenja teksta nije bilo odgovora na pitanja o tome jesu li zaprimili zahtjev od sinidkata, te kakva će biti njihova reakcija. Direktor Zavoda za javno zdravstvo Eniz Čolaković, još ranije je za naš portal rekao kako se nad njim vrši mobing, a to je ponovio i 11. srpnja. ''Nemam nikakav komentar, radi se mobing i doći će to sve na vidjelo, vidjet će se tko radi mobing. Nemam nikakvih komentara, netko će dati informacije za to, ja neću'', rekao je Čolaković.