NJIH OSAM 'TIĆA, A ČOVIĆ POSLAO NAJLJEPŠA BIĆA Počeo sastanak u Sarajevu

sastanak osmorka krišto filipović
Avaz

U zgradi SDP- a je počeo sastanak predstavnika osmorke i HDZ-a BiH. Izaslanstvo HDZ-a BiH čine Borjana Krišto, kandidatkinja za člana Predsjedništva na zadnjim izborima, zastupnica u državnom parlamentu Darijana Filipović, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i Marinko Čavara, predsjednik FBiH.

Na sastanaku će osam političkih stranaka ponuditi njihov usuglašeni dokument o programskim načelima Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH.

Kolokvijalno nazvane osmorka, stranke članice ove grupacije su ranije potpisale sporazum o formiranju većina na svim razinama vlasti te su na jučerašnjem sastanku usuglasile tekst programskih načela kao temelj koalicijskog sporazuma, a nakon toga priopćile da će sporazum ponuditi i drugim strankama, potencijalnim koalicijskim partnerima, prvenstveno HDZ-u, podsjeća Fena.

sastanak osmorka krišto filipović

Riječ je o iscrpnom dokumentu s desetinama vrlo konkretnih mjera, principa, ciljeva i smjernica. Rezultat je rada niza stručnih timova političkih subjekata, a tiče se hitnog pristupanja Europskoj uniji i NATO savezu te socio-ekonomskih mjera, kao i uvođenja mjera za funkcioniranja pravne države, rečeno je između ostalog nakon jučerašnjeg sastanka osmorke.

Grupaciju stranaka osmorke čine: Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka, Narod i Pravda, Bosanskohercegovačka inicijativa – Fuad Kasumović, Za nove generacije, Pokret demokratske akcije, Stranka za Bosnu i Hercegovinu te Narodni europski savez, zaključuje Fena. Inače, i na zadnjem sastanku s predstavncima osmorke Dragan Čović se pojavio s njemu najljepšim bićima.