FOTO  Njemačka poboljšala rad Granične policije BiH novim aparatima i vozilima

Njemačka poboljšala rad Granične policije BiH novim aparatima i vozilima
GP BiH

Ravnatelj Granične policije BiH i veleposlanica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber, 24. rujna 2020. godine u sjedištu Granične policije BiH, potpisali su Sporazum o donaciji SR Njemačke Graničnoj policiji BiH. Uz rukovodstvo Granične policije BiH, ceremoniji potpisivanja sporazuma je nazočio i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, kao i časnik za vezu Savezne policije Njemačke za BiH dr. Florian Wedekind.

SR Njemačka je donirala vozila za operativni rad Granične policije BiH, uređaj za provjeru dokumenata, baterijske svjetiljke, detektore i endoskope. Donirana sredstva su u vrijednosti oko 850 000 eura. 

"Od osnivanja ove policijske agencije, prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje na granici i, sukladno tome i našim potrebama, donira opremu koju možemo svakodnevno koristiti. Ova oprema će se koristiti za nadzor granice, što će svakako doprinijeti i u borbi s nezakonitim migracijama", izjavio je ravnatelj Galić.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je kazao da Granična policija BiH raspolaže kvalitetnim kadrom te da će donirana oprema uveliko pomoći u učinkovitijoj zaštiti državne granice.

Veleposlanica Uebber je najavila da će i u narednom razdoblju Vlada SR Njemačke biti partner GPBiH i podržavati njen daljnji razvoj te zahvalila rukovodstvu ove policijske agencije na uspješnoj suradnji.

Do sada su realizirane brojne aktivnosti uz podršku Vlade SR Njemačke s ciljem operativnog jačanja agencije, a samim time povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na zračnim lukama u BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.