NIKAD NIJE KASNO Javni RTV emiteri dobivaju digitalni signal u 2024. iako su analogni trebali ukinuti 2015.

digitalizacija

"Bosna i Hercegovina neće više biti jedina zemlja u Europi koja nije pokrivena digitalnim signalom". Izjavio je ovo ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto nakon potpisivanja Ugovora za nabavku opreme za digitalni prijenos i emitiranje Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini, čija je vrijednost 25,8 milijuna KM bez PDV-a.

Ugovor su potpisali Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Konzorcij koji čine kompanija Sirius 2010 Banja Luka, kao nositelj Konzorcija, te Odašiljači i veze Zagreb, kao član Konzorcija.

U ime Ministarstva Ugovor je potpisao ministar Edin Forto, a u ime Konzorcija direktor kompanije Sirius 2010 Banja Luka Momčilo Đukić.
Nakon 18 godina, kada je Bosna i Hercegovina potpisivanjem Ženevskog sporazuma preuzela obavezu da do lipnja 2015. godine ugasi analogni televizijski signal, potpisivanjem današnjeg Ugovora ispunjeni su svi uvjeti za isto.

Proces digitalizacije TV signala u BiH započeo je osnivanjem Foruma o digitalnoj televiziji, u svibnju 2006. godine. Tri godine kasnije, u kolovozu 2009, Vijeće ministara BiH usvojilo je Strategiju prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u našoj zemlji. Tek je krajem ožujka 2014. godine potpisan prvi sporazum o digitalizaciji TV signala na prostoru Sarajeva, Banje Luke i Mostara u okviru Multipleksa A. 
Sarajevo, Mostar i Banjaluka su tri od ukupno devet digitalnih regija.