NIJE MLATIO SAMO ŽENU Denisu Buntiću će se suditi i zbog tučnjave iz 2019.

Denis Buntić
Ante Čizmić/Cropix

Dok regija bruji o obiteljskom nasilju i premlaćivanju supruge, na sudu u Ljubuškom u tijeku je još jedan proces protiv Denisa Buntića, i to zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. 

„U predmetu ovog Tužiteljstva broj T08 0 KT 0006877 20 podignuta je optužnica protiv D.B. zbog osnovane sumnje da je 03.02.2019. godine počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda na štetu M.H.. Nakon što je potvrđena optužnica od strane Općinskog suda u Ljubuškom očekuje se zakazivanje ročišta za nastavak glavne rasprave u navedenom predmetu“, navodi glasnogovornica Tužiteljstva ŽZH Petrunjela Matijević upitana o ranijim predmetima u kojima se spominje Buntić. 

Istu informaciju potvrdili su i na Općinskom sudu u Ljubuškom. 

„U tijeku je postupak zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz članka 172 stavak 1. KZ F BiH. Postupak je u fazi glavnog pretresa, čeka se na saslušanja svjedoka po prijedlogu stranaka, koji svjedoci se  nalaze u inozemstvu“, kazali su na naš upit iz Općinskog suda Ljubuški. Premda već imaju predmet nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nedvojbene dokaze da je pretukao suprugu, nisu mu odredili pritvor. 

Pitali smo ih ima li to veze s činjenicom da mu je majka zaposlenica suda. Nisu konkretno odgovorili, no odgovorili su da nije pravomoćno rješenje da Buntić ne ide u pritvor, što znači da je moguće da nakon žalbe, koju je Tužiteljstvo već najavilo završi u pritvoru.

„Općinski sud u Ljubuškom je po prijedlogu za pritvor nadležnog Tužiteljstva donio rješenje broj: 63 0 K 047548 23 Kpp od 23.9. 2023. godine. Istim rješenjem su umjesto predloženog određivanja pritvora osumnjičenom određene mjere zabrane, a koje je Sud ovlašten primijeniti kada odlučuje o pritvoru. S obzirom da je u konkretnom slučaju utvrđena osnovana sumnja na Kazneno djelo Nasilja u obitelji, Sud je osumnjičeniku izrekao dvije mjere zabrane iz čl. 140a Zakona o Kaznenom postupku FBiH, konkretno točke b. i d. Iz istog članka, a iste mjere glase: zabrana posjećivanja i prilaska osobi, svojoj supruzi K. B., kćeri V., rođ. xx.x.xxxx. godine u Ljubuškom, JMB: …….., kao i mjesta gdje ista boravi, na način da istoj ne prilazi na udaljenosti manjoj od 100 (stotinu) metara, te se osumnjičeniku nalaže da se svakog dana, počev od 24.9.2023. godine ima javljati u PU Ljubuški u vremenu od 7.00 do 7.30 sati, ovlaštenim službenicima PU koje za primjenu ove mjere odredi načelnik PU Ljubuški, gdje će se o svakodnevnom javljanju osumnjičenika voditi adekvatna evidencija“, kazali su. 
Napominju da se izrečene mjere primjenjuju odmah, a izvršava ih i nadzire PU Ljubuški, a da rješenje o neodređivanju pritvora nije pravomoćno. 

„Ističemo da navedeno rješenje sadrži obrazloženje o razlozima zašto nije određen pritvor nego navedene mjere, a isto rješenje nije pravomoćno, što znači da se nadležno Tužiteljstvo i obrana na isto mogu žaliti u roku od tri dana o čemu će odlučiti vijeće Suda“, zaključili su u odgovoru za Hercegovina.info.