NEMA VIŠE GOVORA O SOLO NASTUPU Ivančević ipak kandidat Devedesetke

NEMA VIŠE GOVORA O SOLO NASTUPU Ivančević ipak kandidat Devedesetke
hercegovina.info

Kandidat za načelnika općine Prozor-Rama je doktor Jozo Ivančević, dosadašnji načelnik ove općine (od 2008.). Nositeljica liste za Općinsko vijeće je doktorica Mara Anđelić, objavio je jutros Ramski Vjesnik

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor-Rama na sastanku održanom 6. kolovoza utvrdio je listu kandida za predstojeće lokalne izbore.

Kandidat za načelnika je doktor Jozo Ivančević, dosadašnji načelnik ove općine (od 2008.).

Utvrđena je i lista od 25 kandidata za Općinsko vijeće. Nositeljica liste je doktorica Mara Anđelić, ravnateljica Doma zdravlja „Rama“, dugogodišnja aktivna članica Devedesetke, u sadašnjem sazivu Općinskog vijeća Predsjednica Kluba vijećnika HDZ 1990, ranije zastupnica u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.

„Zaključili smo da je odlično što postoji dobar interes za sudjelovanje u političkom životu naše općine. Imali smo više kandidata nego što imamo pravo kandidirati, ali smo u jednom demokratskom, ugodnom ozračju odabrali njih 25 koji će se naći na listi za Općinsko vijeće. Svi kandidati su predloženi od temeljnih ogranaka, a prihvaćeni jednoglasno od cijelog Odbora, što znači stvarnu demokraciju u ovoj stranci. Imena kandidata na listi za OV objaviti ćemo nakon potpisivanja izjava o prihvaćanju mandata“, izjavio je Danijel Burečić, tajnik Općinskog odbora HDZ 1990 Prozor – Rama.

Podsjećamo da su lokalni izbori u BiH raspisani za 15.11.2020. godine te da procedura prijave kandidata za općinska/ gradska vijeća i za načelnike/ gradonačelnike traje do 17.8.2020. godine, zaključuje Ramski Vjesnik.

Načelnik je ranije u nekim medijskim istupima spominjao i mogućnost samostalne kandidature, jer je bilo razmimoilaženja sa stranačkom centralom oko suradnje s HDZ-om BiH, no sada je i službeno potvrđeno da će biti kandidat HDZ 1990.