Policija u Prozoru dobila vozilo od 100 tisuća maraka, dogodine i gradnja nove zgrade

Rama policija
hercegovina.info

Općina Prozor-Rama danas je darovala 100 tisuća maraka vrijedno patrolno kombi vozilo MUP-u HNŽ-a, odnosno lokalnoj policijskoj postaji. Primopredaji vozila nazočio je ministar policije HNŽ-a Slađan Bevanda i načelnik Prozor-Rame Jozo Ivančević.

Ivančević je istaknmuo da su željeli te novce uložiti u zgradu postaje, no informirani su od ministra da projektna dokumentacija nije završena, pa je novac prenamijenjen za vozilo, kako bi se olakšao rad policiji.

Ministar policije Slađen Bevanda kazao je da se radi o vrijednoj donaciji, te se zahvalio Općini Prozor-Rama i načelniku. I on je kazao da su u planu radovi na zgradi policije u Prozoru.

“Mi smo prije dvije godine, zajedno s Općinom, krenuli sa izgradnjom nove policijske postaje u Rami. Ta suradnja je započela sastankom u zgradi Vlade HNŽ-a, gdje smo premijer Herceg, načelnik Ivančević i ja dogovorili da ćemo zajedničkim snagama ubuduće izgraditi policijsku postaju, jer je postojeća daleko najlošiji objekt od svih objekata MUP-a HNŽ-a”, istaknuo je Bevanda. Dodao je da je procjena stručnjaka da rekonstrukcija nije moguća, već postaju treba srušiti i graditi novu.

Prošle godine je urađen idejni projekat, ove godine će biti urađen glavni projekt, a radovi se očekuju dogodine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.