NEMA VIŠE ČEKANJA Kako Stožer popušta, tako računi stišću, u svibnju počinju isključenja

Gledanje televizije televizija tv dnevni boravak
Ilustracija / hercegovina.info

Upitani od kada počinju vršiti isključenja neplatiša, kažu da je to svibanj. „Nastavak redovitih aktivnosti procesa naplate duga za usluge je planiran u svibnju. Dakle, sukladno popuštanju mjera i odlukama Kriznoga stožera, te vraćanja života u normalu, i mi se polako vraćamo redovitim aktivnostima i procesima“, istaknuli su iz Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Mnogi Eronetovi korisnici zadnjih dana su zaprimili opomene pred isključenje i tužbu zbog duga iz prvih mjeseca ove godine, gdje im se kaže da u roku osam dana izmire svoj dug, ili će doći do raskida pretplatničkog ugovora, demontaže priključka i podnošenja tužbe kod nadležnog suda.

Suprotno je to ranijoj odluci Uprave, gdje su kazali da, dok traje ova situacija, neće biti isključenja zbog neplaćenih računa za 1. i 2. mjesec, što vrijedi za korisnike svih njihovih usluga, a što smo i objavili. Tragom brojnih poziva naših čitatelja, kontaktirali smo ponovno HT Eronet, da vidimo što se promijenilo u međuvremenu, odnosno za koje mjesece korisnicima prijete isključenja. Upitani od kada počinju vršiti isključenja neplatiša, kažu da je to svibanj.

„Nastavak redovitih aktivnosti procesa naplate duga za usluge je planiran u svibnju. Dakle, sukladno popuštanju mjera i odlukama Kriznoga stožera, te vraćanja života u normalu, i mi se polako vraćamo redovitim aktivnostima i procesima“, istaknuli su iz Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Napominju da se radi o dugu nastalom prije epidemije.

„Kada su u pitanju planirana trajna isključenja korisnika u travnju, radi se o uslugama koje su u suspendiranom statusu duže od 90 dana, odnosno – isključen im je odlazni promet, a zbog duga starijeg od 120 dana, odnosno duga koji je nastao značajno prije izvanrednog stanja. Svi korisnici koji su obuhvaćeni redovitim trajnim isključenjima, imaju mogućnost otplate duga na rate što mogu realizirati putem našeg prodajnog osoblja. Inače, HT ERONET je, odlukom Uprave, prolongirao privremena isključenja (suspenzije) koje su bile planirane za ožujak i travanj zbog duga za siječanj i veljaču 2020., čime smo korisnicima kojima je to potrebno, htjeli dati više vremena za podmirenje duga“, dodaju iz Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Na pritužbu nekih čitatelja, da se računi mogu platiti samo na određenim mjestima iz HT Eroneta kažu da, uz uplatna mjesta HT Eroneta (popis poslovnica koje rade, svakodnevno se ažurira na službenoj web stranici) i pošta na teritoriju BiH, imaju mogućnost korištenja digitalnog i osobnog plaćanja računa na sljedećim bankama: Unicredit Bank d.d., Raiffeisen bank BIH, Addiko bank d.d., Sberbank BH d.d., Intesa Sanpaolo Banka BH i Nova Banka AD, i isti su navedeni na računima za korisničke usluge.

Pad prihoda

Pitali smo i koliko se kriza, te odgoda plaćanja računa osjeti u Eronetu. Kažu da ni njihovo poduzeće nije imuno na događanja.

„HT Eronet je, kao i cijelo gospodarstvo Bosne i Hercegovine, na određen način pogođen ovom izvanrednom situacijom. Koliki će biti krajnji utjecaj na poslovanje, još je preuranjeno komentirati. Trenutni cilj kompanije je osigurati nesmetanu uslugu za naše korisnike i funkcioniranje telekomunikacijskog sustava, što dosad protječe uredno. Ali isto tako, želimo naglasiti kako smo, tijekom ove izvanredne situacije osigurali i niz pogodnosti za naše korisnike: suspendirane prepaid korisnike vratili smo u status aktivnih/dali mogućnost nadoplate bona online i mogućnost nadoplate !hej broja s postpaid Eronet tarife, otključali više od 55 TV kanala i besplatno dali na korištenje videoteku te omogućili aktivaciju e-računa kroz Plus klub“, zaključili su.

Podsjetimo, u Federaciji je u travnju i ožujku bez posla ostalo preko 20 tisuća osoba. Posebno je teška slika u Mostaru, a najteže razdoblje građanstvu tek slijedi. Svi računi, pa i Eronotovi su se nagomilali, i sada iznose više stotina maraka, što je još teže platiti nego na početku epidemije, jer sigurna primanja rijetko tko ima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.