NEGDJE TURISTIČKA ATRAKCIJA, NEGDJE PROBLEM Iz HNŽ-a nisu došli na sastanak na temu konja

Konj
Ilustracija/Getty Images

Na poziv gradonačelnika Grada Mostara, a na inicijativu Radne grupe za rješavanje problema koje prave krda konja bez nadzora na području Goranaca i Bogodola, 4. lipnja Gradskoj vijećnici Grada Mostara održan sastanak kojim je predsjedavala Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara.

Na sastanak su se odazvali predstavnici Policijske uprave Mostar centar, predstavnici radne grupe koju čine mještana MZ Goranci i Bogodol te povjerenik mjesne zajednice Goranci i povjerenica MZ Vihovići.

S obzirom na to da se na sastanak nisu odazvali pozvani predstavnici nadlženog ministarstva, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-e, te Zavoda za inspektorat HNŽ-a sastanak je na inicijativu radne grupe prekinut.

Novi sastanak zakazan je bio za srijedu 30. lipnja, no do njega ipak nije došlo.

"Kao predsjednik radne grupe iz Ureda gradonačelnika sam dobio informaciju da se novi sastanak održi u srijedu 30. lipnja u 10 sati. Međutim kako su nam javili, iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-e, te Zavoda za inspektorat HNŽ-a nitko se nije očitovao na poziv. Ponovno je sve ostalo nedorečeno", kaže nam Toni Ćorić te dodaje:

"Radna grupa i dalje će inzistirati na sastanku. Gradonačelnik je iskazao dobru volju da nam pomogne, ali to nije u njegovoj nadležnosti, no on će pokušati učiniti sve da se problem konačno riješi."

Što se tiče stanja s konjima Ćorić kaže:

"Oni sada u polje ne dolaze jer je ozelenilo u Bilima. Dolaze jedino u gornji dio između Goranaca i Bogodola i tu mještani imaju problema. Posljednjih dva mjeseca u polje ne dolaze. Možda su se vlasnici počeli bolje brinuti u njima kako smo pokrenuli cijelu priču. Mi ćemo i dalje nastaviti sa svojim aktivnostima, jer će se problem sigurno do zime ponovno intenzivirati", rekao je za Hercegovina.info Toni Ćorić predsjednik radne grupe za rješavanje krda konja bez nadzora na području Goranaca i Bogodola.

Podsjetimo, ovaj problem postoji već dugi niz godina na području Vihovića i Goranaca. U posljednjih desetak godina na imanjima ljudi i usjevima svaku zimu i proljeće se prave štete. Konji silaze s Bila i uništavaju ljudima imovinu, posjede i usjeve. Zbo toga je radna grupa za rješavanje krda konja bez nadzora iste odlučila "potjerati" s Bila još u travnju, nakon čega su bili optuženi za krađu istih.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.