FOTO  NE SAMO NA RAČUNIMA BiH se probudila u debelim minusima, evo gdje je bilo najhladnije i čak - 20

Makljen
Hercegovina.info

Bosna i Hercegovina jutros se probudila u debelim minusima. Najniža temperatura izmjerena je u Bugojnu.

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bugojno -18; Bjelašnica i Jajce -16; Drvar i Sarajevo -15; Srebrenica i Zenica -14; Livno, Sanski Most i Tuzla -13; Prijedor -12; Banja Luka, Bihać i Doboj -10; Bijeljina, Gradačac i Zvornik -9; Trebinje -5; Mostar -3; Neum -2°C. 

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Povećanje oblačnosti u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C. 

I dok je najniža službena temperatura izmjerena u Bugojnu koje je jutros na -18, ramski mediji javljaju da je na planinskom prijevoju Makljen(foto) jutros izmjereno -20 stupnjeva. 

Minusa će biti i narednih dana, ali ne kao danas. 

U srijedu, 26.01.2022., prije podne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i središnjim područjima Bosne. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Pretežno oblačno najduže će se zadržati na istoku Bosne. U Krajini, jugozapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

U četvrtak, 27.01.2022., u Bosni i Hercegovini većinom umjereno, a prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, u Bosni jugo, u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

U petak, 28.01.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira naoblačenje koje bi od sredine dana prema večernjim satima u nizinama uslovilo slabu kišu ili susnježicu, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.