FOTO  Ne posustaju aktivisti nezadovoljni MO Parkingom, u Mostaru osvanulo stotine plakata i letaka

Udruga Bura

Građanska inicijativa 'Bura' koja provodi projekt 'Vratimo oteti parking građanima' nastavlja svoje aktivnosti kako bi upoznali javnost s problematikom parkiranja u Mostaru.

Nakon što su se proteklog mjeseca prikupljali potpisi na više lokacija u gradu i online koji će biti upućeni gradskim vijećnicima, proteklih dana volonteri inicijative su po gradu dijelili letke, plakate te provodili anketiranje građana.

Udruga Bura

Udruga Bura

Anketa koju udruga provodi odnosila se na ispitivanje mišljenja Mostaraca na ulici, a uskoro i online o radu JP 'Mostar parking' kako bi zajednički došli do pravednijeg rješenja i unaprjeđenje sustava.

Pitanja s kojima su se građani susreli u kratkoj anketi su:

- Jeste li zadovoljni radom Mostar parkinga?
- Jeste li za naplatu kvartovskog parkinga?
- Je li Grad Mostar trebao razriješiti dužnosti direktora Mostar Parkinga nakon što je utvrđeno da je sebi i prvim suradnicima osigurao besplatan parking?

Udruga Bura

Podijeljeni materijali pozivaju građane, kako tvrde iz inicijative, u borbu za vraćanje otetog parkinga građanima jer smatraju da su stanari pravo nad parkingom stekli kupnjom stana. Jasan poziv javnom poduzeću Mostar Parking je da odustane od naplaćivanja parkinga koji pripada zgradi.

Udruga Bura

Iz inicijative još jednom napominju da se svi građani mogu informirati i dobiti besplatn pravnu pomoć putem maila [email protected].



Ova aktivnost je realizirana u sklopu projekta ''Vratimo oteti parking građanima'' koji je dio šireg programa "Podrška građanima u borbi protiv korupcije" implementiranog od strane CCI uz financijsku podršku USAID. Sadržaj je isključiva odgovornost Udruge Bura info i ne mora nužno održavati stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.