NE KASNI SAMO SVJETSKO PRVENSTVO U Hrvatskoj proglašen pobjednik Masterchefa, u BiH nije još ni polufinale

Masterchef

Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva koje su gledali s kašnjenjem od 15 minuta, građani Bosne i Hercegovine ponovo su uskraćeni za live sadržaj. Ovaj put je riječ o kašnjenju emisija MasterChefa čak sedam dana na kanalu Nova BH.

Dok su sinoć gledatelji hrvatske Nove TV pratili finalnu emisiju MasterChefa te saznali ime pobjednika ove sezone kulinarskog showa, ljubitelji MasterChefa u BiH sinoć su pak gledali prvu epizodu eliminacija za polufinale. Drugim riječima rečeno gledatelji u našoj zemlji prate kulinarski show sa sedam dana zakašnjenja, piše Klix.

Mnogi će reći što je problem, pratite show na kanalu Nova TV. Međutim, gledateljima iz BiH je uskraćena i mogućnost gledanja showa na Novoj TV jer je ovaj sadržaj zatamnjen. Kablovski operater Telemach u našoj zemlji je prinuđen zatamniti show MasterChef koji se emitira na kanalu Nova TV zbog strogih regulatornim propisima zaštite autorskih prava Nove TV.

Tko je krivac i zbog čega gledatelji iz naše zemlje gledaju sadržaj sa zakašnjenjem, pitanje je na koje gledatelji nemaju odgovora.

Ljubitelji ovog kulinarskog showa već su tjednima nezadovoljni jer ponovno gledaju zakašnjeli sadržaj te gube želju za praćenjem, jer putem portala i društvenih mreža tjednima dobivaju informacije o eliminaciji natjecatelja. S obzirom da gledatelji unaprijed znaju tko je eliminiran to rezultira gubitkom draži praćenja natjecateljske emisije. Međutim, sve je kulminiralo sinoć kada su regionalni i domaći portali, počeli prenositi vijest o pobjedniku showa.

Nezadovoljni gledatelj je poslao poruku na službenu stranicu televizije Nova BH, u kojoj gledatelj iznosi svoje nezadovoljstvo povodom nastale situacije.

"Stvarno nikada nisam vidio veću glupost i do te mjere ograničen postupak kakav je vaš koji se ogleda u tome da emisiju MasterChef prikazujete s tjedan dana zakašnjenja u odnosu na svoju matičnu kuću u Hrvatskoj te time nama koji pratimo iz BiH oduzmete neizvjesnost koja nam se uništi time što na društvenim mrežama već sad znamo ime pobjednika. Zaista mislim kako ovakva diskriminacija ne priliči mediju kakav vi želite biti te ću se potruditi svoj stav i mišljenje podijelim i javno u nadi da će se vaša briga za nama, vašim gledateljima, zbog kojih na kraju i postojite, dovesti na jedan veći nivo", naveo je jedan nezadovolji gledatelj.

Mnogi od ljubitelja ovog kulinarskog showa, javili su s u nadi da će se njihov glas čuti. Ogorčeni, poručili su da je ovo diskriminacija prema gledateljima u našoj zemlji.

"Pratim Masterchef. U Hrvatskoj sinoć bila zadnja epizoda, a kod nas kasne čitav tjedan, dakle četiri epizode. Kod nas nije još ni polufinale, a već saznajem pobjednika. Sramota", naveo je.

Ovaj svjetski popularni show u kojem gledatelji mogu uživati u svim mogućim kulinarskim zamislima počeo se emitirati 19. rujna na kanalu Nova TV, dok je isti show na kanalu Nova BH počeo s emitiranjem tjedan poslije odnosno 26. rujna.