NASTAVLJA SE AKCIJA HUM U MOSTARU Nakon droge, oružja i pokušaja ubojstva član skupine uhićen i zbog trgovine ljudima

fup,Hum,sado,Mostar

Dana 12. 07. 2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije, Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, na području grada Mostara, poduzeli su aktivnosti na otkrivanju i dokumentiranju izvršenog kaznenog djela Trgovina ljudima.

U sklopu navedenih aktivnosti zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela “Trgovina ljudima” iz člana 210a KZ Federacije BiH, lišen je slobode A. F. rođen 1991. godine. Uhićeni je nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predan nadležnom Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko - neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Inače, radi se o nastavku operativnih akcija HUM i HUM I koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizirane kriminalne grupe koja se specijalizirala za organiziranu trgovinu ljudima u svrhu stjecanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentiranju predmetnog kaznenog djela i lica koja se dovode u vezu sa istim.