FOTO  NASTAVAK AKCIJE "HUM" Službenici FUP-a u Mostaru pronašli više od četiri kilograma eksploziva i oružja

Oružje u Mostaru
FUP

Pripadnici Federalne uprave Policije jučer su u velikoj akciji 'Hum' uhitili S.Đ. zbog organiziranog kriminala.

Danas je uslijedio i nastavak akcije.

"U nastavku operativno-taktičke akcije 'Hum', službenici Federalne uprave policije (FUP) su na području Mostara otkrili i izuzeli: više od 4 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom podsjeća na eksploziv, četiri puške, tri ručne bombe, određenu količinu streljiva različitih kalibara, detonatorske kapisle, sporogoreći štapin, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela", priopćeno je danas iz FUP-e.

Oružje u Mostaru

Podsjetimo, službenici Federalne uprave policije jučer su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije realizirali operativno - taktičku akciju kodnog naziva 'Hum' na području Mostara i Tomislavgrada, a vezano za dokumentiranje kaznenog djela 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelom 'Ubojstvo u pokušaju', te kaznenim djelima 'Izazivanje opće opasnosti', 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija', 'Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje', Kaznenog zakona Federacije BiH.

Ovom istragom zadokumentirana je organizirana kriminalna grupa čelu s osobom inicijala S.Đ. koja se dovodi u vezu sa izvršenjem naprijed navedenih kaznenih djela, na način da je ista s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom razdoblju izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Oružje u Mostaru

Vezano za navedeno, u sklopu operativne akcije službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Županijskog suda u Mostaru, izvršili više pretresa na području Mostara i Tomislavgrada, te su tom prilikom uhićene osobe inicijala S.Đ. (1978.) iz Tomislavgrada i I.V. (1960.) iz Mostara, dok su osobe A.F. (1991.) i A.Š. (1987.) iz Mostara ispitane, a koja se nalaze na izdržavanju kazne po drugoj osnovi.

Prilikom pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičene osobe pronađeno je oružje, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem spomenutih kaznenih djela.

Oružje u Mostaru

Uhićene osobe su nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku predane u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, navedeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.