AKCIJA 'HUM' Mostarac uhićen po izlasku iz zatvora pa pušten da se brani sa slobode

FUP privođenje kombi
Hercegovina.info

Mostarac Alen F.  (32), kojeg su uhitili službenici Federalne uprave policije (FUP) po izlasku iz sarajevskog zatvora u kojem je bio zbog izdržavanja kazne zbog drugih kaznenih djela, pušten je da se brani sa slobode, piše 'Dnevni avaz'.

Alen F. je nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-e jučer u poslijepodnevnim satima predan u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije.

"Kao branitelj Alena F., mogu izjaviti da je danas održano ročište povodom određivanja pritvora i da su mu izrečene mjere zabrane te će se on braniti sa slobode. Odmah je pušten na slobodu", kazao je Alenov odvjetnik Kenan Ibrahimpašić za 'Dnevni avaz'.

Alen F. je označen kao član grupe kojom je rukovodio Sado Đugum (44). Đugum je uhićen krajem rujna prošle godine, a krajem prosinca njemu je produžen pritvor za još tri mjeseca. Rješenje Županijskog suda u Mostaru o produženju pritvora, potvrdio je i Vrhovni sud FBiH.

Kako je u priopćenju FUP-e jučer navedeno, Alen F. je uhićen u okviru akciju 'Hum', a sumnjiči se za kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelom 'Ubojstvo u pokušaju', a sumnjiči se i za 'Izazivanje opće opasnosti', 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija', 'Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje', Kaznenog zakona Federacije BiH.