NARANČASTI METEOALARM Očekuje se nevrijeme u većem dijelu BiH do nedjelje

meteoalarm,vrijeme,vrijeme u BIH
Bruno Fantulin/PIXSELL

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ BiH) izdao je narančasto upozorenje zbog mogućeg nevremena u većem dijelu BiH koje će biti na snazi ​​do nedjelje.

Izdano je narančasto upozorenje na lokalne pljuskove praćene grmljavinom i jakim vjetrom uz moguću pojavu tuče, a područja za koje je izdan narančasti meteoalarm je zapadna, sjeverna, srednja i istočna Bosna te je na snazi od danas u 16 sati do 22. srpnja u ponoć (23.59 sati).

FHMZ također izdaje upozorenje da uz jače pljuskove, a lokalno može pasti do 35 litara kiše po kvadratnom metru, prenosi Klix.ba.

Prvog dana vikenda, federalni meteorolozi prognoziraju nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom širom zemlje. Bez padalina na jugu. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jako jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje od 20 do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

U nedjelju se u Bosni očekuje više naoblake prije podne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, uglavnom jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna uglavnom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 Celzijevih stupnjeva.

Za ponedjeljak se predviđa sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.