FOTO  NAKON NAŠE PRIJAVE Šejtanić "predmet" u Tužiteljstvu HNŽ

Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, tužiteljstvo hnž, Semir Šejtanić, vijesti, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić, Semir Šejtanić
Facebook

Tužiteljstvo HNŽ-a formiralo je predmet u slučaju protiv Semira Šejtanića, pravomoćno osuđenog krivotvoritelja dokumentacije, koji je preduhitrio sustav i ostao na čelu Osnovne škole Mujaga Komadina u Mostaru.

"Predmet je formiran, proslijeđen postupajućem tužitelju", kratko je kazala glasnogovornica županijskog tužiteljstva Ana Rajič. Prethodno je Istraživački tim portala Hercegovina.info podnio kaznenu prijavu protiv Semira Šejtanića (1977.), ravnatelja Osnovne škole 'Mujaga Komadina' u Mostaru, rođenog u Čapljini, nastanjenog u Mostaru, pravomoćnog osuđenika za krivotvorenje dokumentacije da je obmanuo sustav kako bi pribavio sebi dokumentaciju traženu za mjesto ravnatelja OŠ 'Mujaga Komadina'. 

Šejtanić je, premda zna da je pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja dokumentacije pred domaćim sudovima, izvadio uvjerenje da je neosuđivan, konkurirao za mjesto ravnatelja škole u kojoj je već ravnatelj i zadovoljio natječaj, što našem ministru prosvjete koji se hvali uspješnošću vlastitog ministarstva nije sporno. 

Ravnatelj kojeg podržava je 4. ožujka za potrebe natječaja izvadio uvjerenje o neosuđivanosti od MUP-a HNŽ, a kazneni list je na adresu MUP-a stigao 26 dana kasnije, preciznije 30. ožujka, proknjižen 1. travnja. Ono što je nužno jeste provjeriti je li kazneni list slučajno ili namjerno kasnio, odnosno je li Šejtanić imao pomagače u obmani sustava, te koju ulogu u svemu ima resorni ministar Rašid Hadžović, čije je ministarstvo raspisivač natječaja za ravnatelja, koji unatoč svim saznanjima koji se pojavljuju u medijima nije poništen. 

Šejtanić je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zato što je svjesno svojim potpisom ovjerio službenu ispravu kojom je krivotvorio podatke o radnom iskustvu Aldena Kajtaza kao i poslovima koje je obavljao na poziciji nastavnika matematike i fizike u ovoj osnovnoj školi. Kajtaz se temeljem te lažne dokumentacije zaposlio u federalnom ministarstvu obrazovanja. Sve su prenijeli mnogi mediji u BiH.