NAKON MOSTARA Sutra u Posušju velika akcija čišćenja divlje deponije

NAKON MOSTARA Sutra u Posušju velika akcija čišćenja divlje deponije
radioposusje.ba

Uklanjanje divlje deponije ispod spomenika Ludviga Pavlovića koja se nalazi na magistralnoj cesti Posušje – Tomislavgrad velika je ekološka akcija koja će se održati u petak, 16. travnja. U 8 sati ujutro na teren izlazi mehanizacija i ljudstvo jer je tamo ogromna hrpa smeća.

Akciju je organizirala Udruga Apollo, a dobila je široku potporu institucija. Tako su akciju podržali Frano Pišković koji će bagerom podizati otpad, zatim J. P. Vodovod Posušje čiji će djelatnici odvoziti otpad u dvije kade, zatim Općina Posušje, Mjesna zajednica Vinjani, Mjesna zajednica Čitluk, GSS Posušje, HPD Pločno Posušje, Vatrogasno društvo Posušje, Crveni Križ općine Posušje , J. P. Urbikom Posušje, Eko život d.o.o. Tuzla, Ministarstvo gospodarstva ŽZH, Ministarstvo okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ŽZH, Policijska Uprava općine Posušje.

“Voda otječe, kamen ostaje.” (nepoznati autor)

Ovaj citat napisan je davno na jednoj kamenoj česmi pronađenoj prije više stoljeća, a autor mu je nepoznat, no poruka je jasna. Prije svega zahvala svima na sudjelovanju. Treba istaknuti da je na svaki poziv odgovoreno. Sve službe i institucije obuhvaćene su u ovoj predstojećoj kohezivnoj suradnji zajednice. Ovo je jedna od najvećih ekoloških akcija na području općine Posušje koja će biti popraćena snimanjem kadrova (zemlja – zrak) za dokumentarni film Eko zona. Čast je koordinirati akcijom i prkositi prkosu,” istaknuo je voditelj i predsjednik Udruge Apollo prof. Jozo Kolobarić uoči ove velike akcije, prenosi Radioposusje.ba.