NA SLUŽBENOM IZDISAJU PANDEMIJE Mostarska bolnica kupila PCR testova za skoro 400 tisuća maraka

SKB Mostar PCR testovi

Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru prije dva mjeseca kupila je PCR testova na koronavirus u vrijednosti od skoro 400 tisuća maraka.

Prema nazivu predmeta okvirnog sporazuma bolnica je nabavile brze PCR testove za potrebe bolnice ili Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku. 

Na adresu mostarske bolnice stigla su dvije ponude ponude, a ekonomski najpovoljnija ponuda je od starog poslovnog poznanika - mostarskog 'Melcoma'. Ono što je zanimljivo i indikativno jest činjenica da je 'Melcom' prošao na natječaju jer je poslao ponudu za koju su iz bolnice označili kao vrijednost najviše prihvatljive ponude, odnosno 393.120 maraka.

SKB Mostar PCR testovi

Potkriterij za dodjelu ugovora bio je 80 posto što se odnosilo na cijenu, a 20 posto na rok isporuke. 

Ugovor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i 'Melcoma' službeno je potpisan krajem ožujka, odnosno 22. 3. 2023.

Ovo nije jedini poslovni ugovor uhodanog dvojca

Samo četiri dana poslije 27. ožujka Melcomu je dodijeljen ugovor težak skoro 600 tisuća maraka za nabavu testova za multiplex NAT testiranje aplikabilno na postojeći NAT aparat koji je u vlasništvu bolnice. Posao od 578.280 tisuća dodijeljen je na osnovu ekonomski najpovoljnije ponude, no ovaj put nisu imali konkurenciju budući da su jedini predali ponudu u mostarsku bolnicu.

SKB Mostar PCR testovi

Melcom je dobivao poslove i za nabavu dezinfekcijskih sredstava

10. ožujka mostarska tvrtka dobila je novih procijenjenih 650 tisuća maraka za dvogodišnje potrebe Sveučilišne kliničke bolnice. Ugovor je podijeljen u više lotova, a i ovaj put su bili jedini na natječaju te im nije bilo teško dostaviti ekonomski najpovoljniju ponudu. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.