VIDEO  Mustafa se predstavljao kao inspektor Dejan, a bio je šef vozača Tužiteljstva BiH

Uhićenje Mustafa Vrabac
Screenshot

Osumnjičeni Mustafa Vrabac je pod istragom da je u proteklom razdoblju stupio u kontakt s jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi, u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužiteljstva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

Vrabac je mjesecima bio pod posebnim istražnim radnjama, a u svojim nezakonitim poslovima, predstavljao se kao istražitelj Tužilaštva Dejan, iako je obavljao poslove šefa vozača u Tužiteljstvu, jdonosi Crna kronika.

Sadržaj se učitava...

On je snimljen kako od jedne osobe uzima 10.000 eura, nakon čega je i uhićen. MUP ŽS sve je mjesecima pratio. Vrabac je uhićen sinoć u Sarajevo City Centru. Nakon što je uhićen, Vrabac je sproveden u pritvorsku jedinicu MUP-a ŽS.

Iz MUP-a ŽS su u saopćenju naveli da je izvršen i pretres njegove kuće.

“Dana 09.01.2023. godine u 16:40 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a ŽS u sUradnji s policijskim službenicima Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, postupajući po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine uhitili su osobu M.V., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zaposlenik Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 219. stav 3. KZ BiH (Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem).

Kako se doznaje novac je uzimao kako bi određenim grupama “prodavao” informacije iz predmeta Tužiteljstva BiH. Mustafa je zaposlen kao šef vozača.

Izvršenim pretresom kuće koju isti koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.