MUP pojasnio što u slučaju kad vam se oduzme vozačka B kategorije, a imate položeno još A ili neku drugu

Policijski punktovi
Hercegovina.info

Zbog prekršaja u prometu oduzme vam se vozačka po položenoj B kategoriji. Uz nju imate položenu i A kategoriju s kojom možete upravljati i dalje. No, u policiji vam kažu da vozačku morate predati njima dok vam ne istekne kazna. U tom slučaju onemogućeni ste upravljati A kategoriju vozila. Što se događa u tom slučaju?

Pitanje je to koje su nam postavili čitatelji portala Hercegovina.info koji su se našli u navedenom problemu. 

Odgovor smo potražili u Sektoru za administraciju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

"U svezi Vašeg upita koji se odnosi na oduzetu vozačku dozvolu, obavještavamo vas da je člankom 27. stavak (5) Pravilnika o vozačkoj dozvoli propisano je da: "Na zahtjev vozača kojem je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom za određenu kategoriju, a koji ima pravo upravljati drugim kategorijama može se izvršiti zamjena vozačke dozvole s upisanom zabranom i takva vozačka dozvola se izdaje u roku od 72 sata od podnošenja zahtjeva".

Nakon isteka zabrane vozačka se vraća

"Stavkom (6) istog članka propisano je da: "Nakon što istekne vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom za određenu kategoriju, vozaču se, na njegov zahtjev, vraća deponirana vozačka dozvola, a vozačka dozvola izdana s upisanom zabranom se poništava i odlaže u dosje vozača", stoji u odgovoru Sektoru za administraciju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije za Hercegovina.info.