'MR. SI' Njemačka isporučila BiH jednog od najvećih narkobosova kolumbijskog kokaina

kokain, droga, milivoj todorović, narkoboss, kokain, zdravko dabo, kokain, švercer
AFP

Njemačke vlasti su Bosni i Hercegovini danas izručile Milivoja Todorovića (48), kojega se sumnjiči da je ugovarao velike pošiljke kokaina s područja Južne Amerike za Europu, a otkriven je dešifriranjem aplikacija za komunikaciju Sky i Anom.

Todorović je uhićen u Njemačkoj u studenom prošle godine, otkad su njegovo izručenje tražile vlasti BiH. Prema priopćenju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, on je boravio u više zemalja Europe, kao i na području Južne Amerike. Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta s dokazima iz Sky i Anom aplikacija. 

Mr. Si 

"Njega se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku kokaina, koji je s područja Južne Amerike transportiran u europske zemlje te nakon toga krijumčaren prema zemljama zapadnog Balkana", navodi se u priopćenju.   

Za Todorovića će nakon ispitivanja u statusu osumnjičenika nadležni tužitelj državnoga Tužiteljstva BiH zatražiti određivanje pritvora. Prema medijskim navodima, Todorović je posredovao u nabavi kokaina Škaljarskome klanu, ali i skupinama širom svijeta koje su bile s njim povezane. Radi se o klanu koji je nastao u Crnoj Gori.  

Portal Raport izvješćuje kako je Todorović imao nadimak Mr. Si te da je bio jedan od najvećih autoriteta europskog podzemlja u nabavi kokaina od kolumbijskih narkokartela.