MOŽE I 300 Za desetak dana počinju svatovi u Hercegovini

Svatovi
Ilustracija / hercegovina.info

Od 15. lipnja u svadbene salone, umjesto dosadašnjih 100, dozvoljeno će biti ulazak do 300 osoba, kaže za hercegovina.info Stjepan Primorac direktor hotela Bigeste u Ljubuškom te predsjednik Turističkog klastera Hercegovine.

"Prve svatove u naše hotelu imat ćemo 27. lipnja. Od 15. lipnja bit će dozvoljena svadbena veselja s 300 uzvanika, a od 1. srpnja svadbeni saloni će moći raditi punim kapacitetom. Naravno, sve sukladno epidemiološkoj slici. Mjere se popuštaju po uzoru na Hrvatsku svakih dva tjedna, tako da ćemo gotovo sigurno od početka srpnja moći održavati svatove, kako sam već i rekao, u punom kapacitetu."

Što se tiče dolazaka stranih gostiju i otvaranja granica Primorac kaže da stižu bolji dani.

"Kompletna Europska unija otvara granice 15. lipnja. Cijeli šesti mjesec agencije su otkazale grupne dolaske. Da to nisu napravile, morale bi plaćati penale hotelima. Tako da su oni zbog sigurnosti cijeli lipanj otkazali. Od početka srpnja grupe turista nam intenzivno počinju dolaziti. Činjenica, možda će to biti u malo manjem broju po jednom autobusu, no sezona kreće. Ono što sam doznao i od ostalih kolega hotelijera i ugostitelja, grupe se od srpnja masovno potvrđuju, izuzev ako stižu iz Italije. Za očekivati je da će Talijani ipak dolaziti u znatno manjem broju", zaključio je Primorac.

Turizam i oni koji od njega žive u Bosni i Hercegovini zadnje mjesece bilježe i nule i minuse. Sve nade se polažu u srpanj i kolovoz.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.