FOTO  Mještani Blagaja strahuju od nove bespravne gradnje, neke inspektore smatraju investitorovim odvjetnicima

Blagaj Malo Polje

Mještani Malog Polja u mostarskom predgrađu Blagaj već mjesecima izražavaju zabrinutost i apeliraju na gradske vlasti da učine nešto po pitanju bespravne devastacije u njihovom mjestu. Naviknuti na bezvlašće, ovaj put se žale na put koji privatni investitor radi u naselju.

"Investitor uzurpira naše područje i još nam zove policiju. Policija naravno kad je došla nije imala ništa zapisati jer nije bilo verbalnih ili fizičkih napada. Čim smo vidjeli prve strojeve mi smo ujutro odmah zovnuli inspekciju. Inspektor (N. Š.) je samo tuda prošao i nije ništa uradio, nakon toga smo opet zovnuli inspekcijsku službu nakon čega su kontaktirali postupajućeg inspektora s terena i on je utvrdio da nije bilo elemenata za zapečatiti radove na putu", kazali su za hercegovina.info mještani Malog Polja.

Blagaj Malo Polje

Kako navode, radovi unatoč inspekcijskim nadzorima su u tijeku, ali i da je glavni dio posla završen.

"Bageri rade i oskvrnavili su dobar dio asfalta, a inspektori nemaju ništa o tome reći. Moram reći da je inspektor došao više u svojstvu odvjetnika investitora, a ne inspektor za što je i plaćen", nastavljaju.

Mještani također tvrde da je sporno uzurpiranje javnog dobra i kronično narušavanje njihovog mjesta, a sve je potvrdio i geodet koji je na licu mjesta ocrtao državni posjed. 

Blagaj Malo Polje

Na lokaciji gradnje mogu se vidjeti i oštećenje od teške mehanizacije jer je cesta ispucala na više mjesta. Naši sugovornici ističu da će se kontinuiranom devastacijom trajno uništiti izgleda tog malog i mirnog naselja.

Blagaj Malo Polje

Blagaj Malo Polje


Blagaj Malo Polje

Ovo nije prvi put da u Malom Polju radi tko god hoće i što god hoće jer smo o tome pisali u više navrata. Podsjetimo, nakon pisanja našeg portala o bespravnoj gradnji u Malom Polju, dogodio se jedan mali korak za običnog građanina, ali veliki za budućnost grada. Zaustavljeni su radovi na gradilištu vlasnika HP Investinga Hasana Pekušića. Pekušićem se, kako smo u više navrata pisali, ponosi mostarska SDA i Salem Marić, a lijepi dio gradskog izvođačkog kolača uzimao je za bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića. 

Na zahtjev za inspekcijski nadzor upućen od strane portala Hercegovina.info, u predmetu izvođenja građevinskih radova na lokaciji Mostar-Buna parcela 1318/2 postupala je gradska inspekcija, te zaustavila radove. 

„Dana 29.3.2021.god. izvršen je inspekcijski pregled na lokalitetu Malo polje i na mjesta događaja inspektor je konstatirao sljedeće: Na zemljištu označenom kao k.č.1318/2 i k.č.1319/1 k.o. Buna izgrađen je stambeni objekt (od temelja do krova i postavljeni vanjski otvori) dim cc-a 10.0 x 9.0 m. Na istoj čestici u neposrednoj blizini započet je drugi stambeni objekt sa bazenom dim. cc-a 18.0 x 19.0 m (urađeni a.b. temelji i a.b. podna ploča). Investitori izgrađenog i započetog objekta su kupili gore navedeno zemljište i posjeduju kupoprodajni ugovor. Investitori ne posjeduju potrebito odobrenje za građenje, ali su isti podnijeli zahtjev. Zapisnički je konstatirano da se radovi obustave i gradilište je zapečaćeno, osim radova na vanjskom ograđivanju parcele“, kaže se u odgovoru Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.