MILENKO KRČUM PROTIV MO PARKINGA Odgođeno prvo ročište predmeta u kojem mostarski odvjetnik tuži gradsko poduzeće

Milenko Krčum

Na Općinskom sudu u Mostaru danas je odgođeno planirano ročište u predmetu gdje mostarski odvjetnik Milenko Krčum tuži javno poduzeće Mostar Parking.

Jučer dostavljen opširan podnesak

Ročište je odgođeno jer je Ivan Barbarić, v. d. direktor Mostar Parkinga jučer, 25. rujna sudu dostavio opširan podnesak s većim brojem predloženih dokaza - isprava. Podnesak i prilozi predati su tužiteljevom punomoćniku na samom ročištu, pa je on predložio da mu sud odobri kraće vrijeme da prouči podnesak i priloge. Sud je uvažio prijedlog tužiteljeva punomoćnika i rješenjem odložio ročište za 5. listopada.

Podsjetimo, Krčum je tužio Mostar parking zbog smetnje posjeda prava služnosti, odnosno služnosti parkiranja na parceli za koju je u vrijeme podnošenja tužbe u katastru bio upisan kao posjednik SIZ stanovanja i već je ranije spominjao da je to, bez obzira na pitanje vlasništva nad parcelom, ukazivalo na namjenu parcele, odnosno da je namijenjena za korištenje stanarima.

Prva tužba protiv javnog poduzeća 'Mostar Parking'

Prema dostupnim podacima, ovo je prva i pionirska tužba protiv javnog poduzeća koje se reaktiviralo 2022. nakon 10 godina 'stand-by' modela i gomilanja dugova. Sam Krčum kazao je da je ovo na neki način eksperimentalna tužba koja bi u slučaju pozitivnog ishoda za njega otvorila put i ostalim građanima da se ohrabre zbog uzurpacije parkinga u dobrom dijelu grada.

Ivan Barbarić je na ročištu bio prisutan sa svojim punomoćnikom Igorom Kvesićem, dok je Krčuma zastupao odvjetnik Haris Hakalović. Oboje su izrazili sutkinji Elmi Brčić Rožajac svoju spremnost da nastave s postupkom na predloženi datum.

Nastavak ovog zanimljivog ročišta zakazan je za 5. listopada s početkom u 13 sati u zgradi Općinskog suda u Mostaru. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.