MEĐUGORJE Postavljen mobilni punkt za testiranje hodočasnika na koronavirus

Međugorje Malteška ambulanta
Hercegovina.info

U utorak 25. svibnja 2021. godine u Međugorju će se otvoriti mobilni punkt za testiranje na koronavirus hodočasnika koji budu dolazili u ovo hercegovačko mjesto. Testiranja će obavljati djelatnici Doma zdravlja Čitluk, a sve u suradnji sa Sveučilišnom kliničkom bolnicom (SKB) Mostar. Rezultati testiranja završeni će biti istog dana te će se izdavati na stranim jezicima.

Mobilni punkt smješten je iza župne crkve sv. Jakova u Međugorju, na lokaciji ambulante Malteških vitezova. Sami pristup punktu bit će označen do utorka 25. svibnja.

Radno vrijeme punkta bit će svakog dana osim nedjelje u razdoblju od 8 do 10:30 sati, a po potrebi i dulje, ovisno o broju prijavljenih osoba za testiranje taj dan.

Ukoliko ne bude prijavljenih za taj dan, punkt će biti zatvoren, a eventualno testiranje moći će se obaviti  u Domu zdravlja Čitluk uz prethodnu najavu.

Također, svi vlasnici ugostiteljskih objekata mole se da najave hodočasnike na testiranje najkasnije 24 sata prije testiranja na mail: [email protected], s naznakom da se želite testirati na COVID19 zbog povratka u matičnu zemlju. Pri tome je važno voditi računa koja vrsta testa odgovara pri prelasku granice, PCR ili antigenski. Ukoliko su potrebni podaci, o istom će obavijestiti Dom zdravlja Čitluk prilikom prijave hodočasnika na testiranje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.