MASOVNA PETICIJA U FEDERACIJI Kad mogu političari putovati, mogu se i djeca liječiti

Bolest dijete
Ilustracija / hercegovina.info

Na stranici change.org objavljena je peticija usmjerana Uredu Vlade FBiH za zakonodavstvo i uskladjenost sa propisima Europske Unije. 

Potpisnici peticije traže od Vlade da se hitno donese zakon o besplatnim lijekovima za djecu oboljelu od malignih oboljenja. Do sada je peticiju potpisalo 70 tisuća ljudi, a broj popisnika iz minute u minutu raste.

Sadržaj se učitava...

"Djeci u Bosni i Hercegovini oboljeloj od malignih oboljenja nisu omogućena prava na besplatne lijekove koji su im nužno potrebni za terapije i liječenje. Često roditelji nisu u mogućnosti iz financijskih razloga da pribave potrebne lijekove za liječenje njihove djece. Zar ćemo vječno putem SMS skupljati novac za liječenje najmanjih i da li će njihov život ovisiti o količini prikupljenog novca za njihovo liječenje", piše u opisu problema s kojima su građani suočeni.

Kao riješenje su naveli da financiranje tih lijekova ide direktno iz državnog proračuna. "Kada se može naći novac za službena putovanja državnih dužnosnika, može se naći i za liječenje naših najmanjih građana", dodali su.

"Ljudi molim vas da još jednom podijelite peticiju i zamolite vaše prijatelje da glasuju. Svatko bi se trebao staviti u poziciju ovih roditelja, ako ne roditelja onda djedova i baka,nena ove djece. Svakome se može desiti danas, sutra da se nađe u koži ovih roditelja. Jer bolest ne bira ni vrijeme i onoga koga će zadesiti. Ovaj zakon se tiče sviju nas. To je za dobro današnje djece koja se bore sa rakom, a i sve one buduće. Jer je to bolest na koju ne možemo utjecati kada i kome će se desiti. Svi oni koji žele mogu se i pridružiti grupi na Facebooku pod nazivom "Za naše superheroje", napisala je osnivačica peticije Ivana Pekić.