LAŽNE VIJESTI Bratić i sestra kardinala Vinka Puljića nisu prešli na islam

LAŽNE VIJESTI Bratić i sestra kardinala Vinka Puljića nisu prešli na islam
hercegovina.info

"Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra Vinka kard. Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja, obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti", navodi portal katoličkog tjednika nedjelja.ba.

"Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. 

U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kard. Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod. Isto tako, gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Vrhbosanske nadbiskupije, koje potpisuje mr. don Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije, apelira se na sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije", objavljeno je.