KUD NAS VODE REKTALNE USPINJAČE Spomenik palom gradonačelniku i suborcima

Gradska vijećnica Mostar
Hercegovina.info

Izvješće Ljube Bešlića u Mostaru je primljeno “k znanju”. Čak su pojedini vijećnici, poput onoga koji je nedavno narušavao javni red i mir u jednoj mostarskoj kladionici, poslavši djelatnicu u p.m, sugerirao da bi mu možda trebalo ozidati i kakav spomenik, jer nastranu što mediji pišu kao reče Husnić(SDA), izgleda da je Bešlić činio i dobra. Tu se slažemo. Bešliću bi možda i trebalo podići spomenik.

Uklesati da se prioritetno borio protiv bespravne gradnje, te nijedan tajkun za njegova mandata nije dobio dozvolu za zgradu ili kuću na zelenoj površini, rijeci i slično. Poznato je da je svaki nagovor za dozvoljavanje neplanske izgradnje izbjegao, nijednu ilegalnu dozvolu nije potpisao. U jeku korone odlučio je da su potrebnija vozila gradskoj inspekciji, te vratio ranije naručenog Audija, i nije ga uopće vozao do zadnjeg dana. Zahvaljujući njemu novi gradonačelnik nema apsolutno nikakva posla, te će mandat provesti u dubokom hladu, budući da je naišao na potpuni sklad. Spomenik bi mogao otkriti upravo on, budući da je trenutačno najupoznatiji s kvalitetom gradonačelnikova rada.

Predlažemo Husniću da spomenik u prirodnoj visini postavi u svoje dvorište. 
U neozbiljnom izvješću o radu gradonačelniku za 2020., podsjećamo opet, piše da je primio 185 stranaka prošle godine, što bi bilo pola osobe dnevno. Što je radio gradonačelnik nije ozbiljno iznalizirano na Gradskom vijeću, niti mu je stisnut palac dolje. A da se ne stisne palace dolje pobrinuo se predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, jer govoreći realno o Bešliću, rekao bi i o sebi. 

Bio je desna ruka najdugovječnijem gradonačelniku u stvaranju sklada u Mostaru, te nisu dubili nacionalnu podjelu, već je Ljubo potpisao sve što je Salem rekao. U Podveležju je pravio malu kućicu, a ne vilu nedaj Bože, i u jeku kampanje imao izvrsne nastupe. Osim što mu glavninu posla u Mostaru obaljaju prijatelji i kumovi, Marić je poznat kao veliki broac protiv nepotizma u gradu na Neretvi, te je više puta javno osuđivao osobe koje rade posao Službi za zapošljavanje. Bravo za Salema! Tu bi trebao još jedan spomenik, opet u Husnićevo dvorište. Mogli bi temu širiti, na županiju, pa na Federaciju, i podizati diljem lijepe naše BiH.

Jedan možda ministru koji u lipnju isplaćuje honorare iz ožujka, ili njegovom kolegi koji je školsku godinu prespavao, pa se hvali da bi svi od njega morali prepisivati. Mogli bi potom do Federacije, gdje fedralni premijer gladnom narodu zbija šale i dosjetke, a kupio je 10 milijuna maraka ventilatora, pa potom do Vijeća ministara, gdje još drže zatvorena vrata turistima, umjesto da im otvore i kuće i kapije, ne bi li koji novčić uletio u BiH.

Hoćemo li i do kada primati 'k znanju' tuđi nerad, koji nas je debelo oštećuje, kada ćemo stisnuti dislajk onome što ne valja. Kuda nas vode rektalne uspinjače, šutnja ili govor kritične mase tabanima - odnosno odlazak najboljeg što imamo u EU.