Kreševska šestorka postala četvorka!?

kreševska deklaracija
HDZ BiH svoj nedolazak pravdao je učestalim medijskim priopćenjima NSRZB (današnji domaćin) u kojima se HDZ BiH optužuje za veleizdaju hrvatskog naroda. Sastanak je održan u širokobriješkom restoranu Borak gdje je također održana i tiskovna konferencija sudjelovatelja ovog današnjeg sastanka, gdje su lideri iznijeli svoja viđenja i mišljenja u vezi trenutne političke situacije hrvatskog naroda u BiH, te dojmove s današnjeg sastanka.


Domaćin skupa Jerko Lijanović ponovno se obrušio na HDZ BiH prozvavši ih veleizdajnicima hrvatskog naroda te rekao kako su danas imali prigodu sve demantirati ali vjerojatno po njemu nemaju argumente za takvo što. I drugi sudionici izrazili su žaljenje što skup nije bio potpun te izrazili nadu da će već sljedeći put biti prisutni svi potpisnici Kreševske deklaracije.

Šestorka će i dalje pokušati dogovoriti jednog kandidata kojeg bi hrvatski narod trebao podržati na listopadskim izborima, kako kažu, daleko su od dogovora ali nada postoji. Zanimljivo je da je Lijanović rekao da nije uvjet da se on kandidira za hrvatskog člana Predsjedništva ako bi se dogovorili oko nekog ko bi imao sve reference i političke i profesionalne da bi mogao obnašati tu dužnost. Inače valja još spomenuti da su se složili oko tog da kandidat ne bi trebao bit onaj koji je bio u sustavu prijašnjeg "represivnog aparata", te da za sobom ne vuče nikakve upitno moralne i druge neželjene kompromitirajuće aspekte svog života i rada.

Na kraju je domaćin skupa sudionicima podijelio stranačke majice NSRZB što je kod njih najprije izazvalo malu nelagodu da bi na kraju ipak uzeli "darove" svojeg domaćina.


ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)