HSPF pozvao stranke potpisnice Kreševske deklaracije na sučeljavanje


Tribina će se održati 20. rujna 2010. godine u Galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, s početkom u 11.00. sati.

Za ovu tribinu nije definirana nikakva posebna tema koja bi trebala dominirati debatom. Vodstvo HSPF-a je ovu tribinu zamislilo kao prezentaciju svih stranačkih programa, stranaka potpisnica Kreševske deklaracije, za Opće izbore u listopadu tekuće godine, i planova za buduće 4 godine, odnosno koji su planovi ili rješenja postojećih problema na kojima će se raditi u slučaju pobjede na izborima i osvajanja mandata.

Tribina će biti moderirana od strane voditelja, Slavena Zeljke, potpredsjednika HSPF-a. Predviđeno je da svaka stranka ima po 15-20 minuta za prezentaciju svog programa, nakon čega bi uslijedila pitanja zainteresirane publike.

Cilj ove tribine je interakcija između studentske populacije kao najvažnijeg dijela društva, koji je ujedno i glavni kreator, ili bi bar trebao biti, javnog mijenja (uz socijalne kategorije), i visokih državnih dužnosnika (političara).

Razlog održavanja ove javna tribine je apatija i skepticizam cjelokupnog društva prema najvišim državnim dužnosnicima (političarima) i politici uopće. HSPF kao organizacija koja se bavi politološkim analizama političkih pitanja smatra da je taj problem jedan od glavnih na putu ka jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Taj put odnosno aktivnosti koje su potrebna za dolazak na cilj su jedna od glavnih zadaća HSPF-a.

Na ovu tribinu će biti pozvani predsjednici svih stranaka s Hrvatskim predznakom i potpisnica Kreševske deklaracije: NSRzB, HSS-NHI, HDZ BiH, HDZ 1990, HSP BiH i HKDU.

Uz predsjednika stranke, ili nekog drugog od visokopozicioniranih dužnosnika kao predstavnika više su nego pozvani i ostali stranački dužnosnici, koji će tako činiti delegaciju stranke.

Ured za informiranje HSPF-a