Kljuić: SDP je najveći krvolok Hrvata u BiH

stjepan kljujić, stjepan kljujić, stjepan kljujić, Zlatko Lagumdžija, stjepan kljujić, Hrvati u BIH, Sarajevo

Kljuić ne vjeruje u promjene na listopadskim izborima i smatra kako će političkom Sarajevu biti daleko teže ako u RS-u na vlast dođu Ivanić, Bosić i Čavić jer će na lucidan način napraviti još veći bedem između RS-a i države BiH.

U intervju mostarskom Dnevnom listu Kljuić kaže kako je neupitno da će SDA biti dio federalne Vlade.- Ostaje otvoreno koja će još bošnjačka stranka biti dio parlamentarne većine. Mislim također da će i HDZ BiH biti pobjednik i da će tvoriti Vladu FBiH, a u ovom trenutku ne prepoznajem još jednu hrvatsku stranku kao "podebljanje" Čovićevoj stranci. S druge strane, čini mi se kako je u RS-u sve još otvoreno, ali ono što je meni prevažno, za državu BiH i za Sarajevo je posve nebitno hoće li pobijediti SNSD ili pak oporbeni Savez za promjene. Hoću kazati da je odnos svih srpskih političara u Banjoj Luci prema državi BiH isti i to je neka vrsta konstante.

Na upit o tome hoće li Hrvati ovaj put biti u prigodi izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH Kljuić kaže kako nije posve siguran, te dodaje kako je poražavajući nacionalni debalans u Uredu hrvatskoga člana Predsjedništva BiH gdje radi čak 17 osoba bošnjačke nacionalnosti, što treba promijeniti.

-Nadalje, ispravke se moraju popraviti i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima gdje je Željko Komšić na hrvatske pozicije instalirao opet Bošnjake. Da se razumijemo, ja osobno nemam ništa protiv Bošnjaka, dapače izuzetno ih cijenim, međutim, ako u uredu Bakira Izetbegovića radi 17 Bošnjaka ili kod Nebojše Radmanovića svi Srbi, onda dopustite da bi valjda i u Uredu hrvatskoga člana Predsjedništva BiH trebali raditi Hrvati. Očigledno, hrvatski narod nije adekvatno zastupljen i niti jednu stratešku odluku ne može donijeti pa čak na nju niti utjecati. E, sada posve je druga i naravno bitna stvar kako Komšić uopće može zastupati Hrvate ako u svom Uredu nema niti jednoga Hrvata ili ako mu na vratima ne piše da je hrvatski član Predsjedništva. Bit ću otvoren, njega je prevarantski izabrao SDP, a ta je stranka najveći krvolok Hrvata u BiH, izjavio je Kljuić u intervju mostarskom Dnevnom listu.