KATA ŠARIĆ Deložirana je iz Mostara, a sad joj u Drežnici sijeku cijevi za vodu

Kata Šarić
hercegovina.info

Sjećate li se Mostarke Kate Šarić. Prije četiri godine je deložirana iz Vukovarske ulice u Mostaru, te odselila u rodnu Drežnicu. Gore je računala naći mir, no to se nije dogodilo. 69-godišnjoj Kati, koja je među rijetkim povratnicima u to mostarsko selo, već osam puta sijeku cijevi za vodu. 

Isto je za hercegovina.info potvrdila i Katina kćerka Stana, koja kaže da su im samo u kolovozu tri puta sijekli cijevi za vodu. 

„Sve vrijeme dok nismo doveli ovu vodu mi smo morali donositi vodu u bidonima iz susjednog sela, za piće i kućnu upotrebu. Konačno smo, vlastitim sredstvima doveli vodu s obližnjeg izvora i sada nam sijeku cijevi“, kaže Stana Šarić. 

Kata Šarić

Ističe da ne zna tko bi mogao biti počinitelj. 

„Nismo nikome ništa napravili. Zvali smo policiju, izađu, zabilježe i opet sve isto se ponovi“, priča kćerka Stana. Kata i Stana su prije deložacije u Drežnicu izlazile vikendom, i kada mogu, no nisu živjele tamo, jer nije bilo uvjeta. Međutim, od 2016., kada su deložirane obadvije žive u Drežnici, a Stana svaki dan vozari na posao u Mostar. Nadaju se da će muke prestati, onaj tko im presjeca cijevi pustiti ih da žive u miru, a da će i nadležni utvrditi tko ih ostavlja bez vode i zašto.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.