KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE Od ponedjeljka padaline, a onda stiže zahlađenje. Moguće pahulje u nizinama

zalazak sunca
Nikol Boras/Facebook Hercegovina meteo

U većem dijelu Hercegovine sutra ujutro očekuje se slabiji mraz, a tijekom dana sunčano vrijeme, dok će u Bosni prevladavati umjereno do pretežno oblačno. Dnevna temperatura kretat će se između 8 i 13°C.

Daljnje slabljenje bure u nastavku večeri omogućit će jače noćno hlađenje, što ćemo za posljedicu sutra ujutro imati slab mraz u većem dijelu Hercegovine, piše Hercegovina meteo. Minimalne temperature zraka će se uglavnom kretati između -5°C i 1°C, na neumskom području do oko 5°C.

Od ponedjeljka navečer očekuju se nove padaline, dok u utorak stiže zahlađenje uz koje u srijedu lokalno može biti pahulja i u nižim krajevima Bosne, objavljeno je na stranici BHmeteo.ba.

U ponedjeljak (20. 11.), u većem dijelu zemlje bit će umjereno do pretežno oblačno i ugodno toplo. Ujutro još lokalno uz mraz, ali generalno većinom toplije jutro nego u nedjelju. Tijekom dana temperature između 12 i 17°C. 

U utorak zahlađenje

U večernjim satima ponedjeljka stižu padaline, koje će se intenzivirati od noći na utorak (21. 11.) i tijekom utorka kada će ih biti u čitavoj zemlji. Kiša i pljuskovi lokalno praćeni grmljavinom. U poslijepodnevnim satima utorka dolaskom hladnijeg zraka i padom temperature kiša će na planinama prelaziti u susnježicu i snijeg. 

Pahulje moguće i u nižim krajevima, u Hercegovini bura

Noć na srijedu (22. 11.) donosi daljnje zahlađenje s kojim će se postepeno spuštati snježna granica. Tako da u srijedu susnježice i snijega može biti lokalno i u nižim krajevima sjeverozapadne i središnje Bosne

U srijedu na zapadu Bosne i u Hercegovini na udare jaka do olujna bura, u ostatku zemlje povremeno umjeren sjeverac. 

Sunčanije i toplije u Hercegovini od četvrtka

U večernjim satima srijede i u noći na četvrtak (23. 11.) postepeno slabljenje i prestanak padalina. U četvrtak bez padalina, ali zadržalo bi se pretežno oblačno i hladno vrijeme nad većim dijelom zemlje, nešto sunčanije u Hercegovini. 

Predstojeće zahlađenje će se najmanje osjetiti na jugu i zapadu Hercegovine, gdje bi se zadržalo relativno toplo vrijeme uz dnevne temperature između 13 i 16°C. U ostatku zemlje najhladnije u srijedu i četvrtak uz dnevne temperature između 2 i 7°C.