Jurišić: Lijanovićima smo platili Perićevo mjesto izaslanika u Domu naroda

Sjednicu je, naime, napustilo nekoliko visokopozicioniranih članova HSP-a, na čelu sa zamjenikom predsjednika Josipom Perićem, hrvatskim izaslanikom u Domu naroda Parlamenta FBiH. Perić je za "Avaz" izjavio da ne želi više biti u stranci dok je Jurišić na njezinom čelu, uz obrazloženje da se predsjednik Jurišić ponaša kao da je HSP njegova privatna stranka.

- Način kako vodi stranku najvjerojatnije će biti predmet institucija pravne države. Ne smeta mu što je u Zapadno-hercegovačkoj županiji izgubio skoro sve vijećnike. Ja više neću poštovati nijednu njegovu odluku niti će Jurišić imati utjecaja u Županijskoj organizaciji HSP-a u Tomislavgradu - kazao je Perić.

Na upit hoće li napustiti stranku, Perić je odgovorio da, iako je izabran za zamjenika predsjednika, on nikada nije ni potpisao pristupnicu HSP-u niti će to itko iz Hercegbosanske županije, kako je dodao, barem dok je Jurišić predsjednik, uraditi.

Jurišić za Avaz odgovara kako mu nije jasno da ima zamjenika koji uopće nije član HSP-a. Negirao je Perićeve tvrdnje da je on samostalno odlučivao o ulasku HSP-a u izvršnu vlast FBiH.

- Pa gospodinu Periću smo kupili mjesto izaslanika u Domu naroda dajući Narodnoj stranci Radom za boljitak i Lijanovićima direktorske pozicije "Cesta FBiH" i "Robnih rezervi FBiH". Dakle, HSP i SDP politički su platili Perićevo mjesto u Domu naroda. Ako on sada hoće izaći iz platforme, koja stvarno nije dobra, neka povuče svoje ministre za koje vjeruje da igraju u njegovoj ekipi - kazao je Jurišić za "Avaz".