JOŠ JEDNA O ZZO-u Ravnatelj i prostorije unajmio i usluge nabavlja od iste tvrtke, evo koje

ZZO HNŽ, prostorije

Praćenjem traga javnih nabava bolnice i ZZO-a možemo vidjeti da se uvijek vrte jedne te iste tvrtke. Kod SKB to je Melcom, a kod ZZO to je u zadnje vrijeme Genel. Prvo su od te tvrtke iznajmili prostorije, a u zadnje vrijeme sklopili i još neke ugovore.

Kako smo i pisali, broj zaposlenika u ZZO-u HNŽ-a se u zadnjih desetljeće i pol udvostručio, te su unajmili prostor u blizini središnje zgrade kako bi smjestili dio djelatnika. Sva silna rodbina ravnatelja i njegovih prijatelja, o čemu smo pisali, više nije mogla stati u stari objekt.

„Poslovni prostor treba biti opremljen do razine useljivosti za smještaj minimalno 18 radnika. Poslovni prostor treba imati odvojene urede različite kvadrature s odgovarajućim uredskim namještajem(uredski stolovi, stolice, ormari, ladičari)“, navodili su, između ostalog, u natječaju osmišljenom da rasterete glavnu zgradu. 

U konačnici, kako smo i pisali, prostor je iznajmljen od tvrtke Genel, kojoj je djelatnost proizvodnja, trgovina i informatički inženjering, a koja već surađuje sa Zavodom, te je dobivala više tisuća maraka vrijedne natječaje. Zadnji je "nabava usluga održavanja mrežne komunikacije za potrebe Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije" težak 48.625, što je objavljeno na portalima Javnih nabavki početkom ovog mjeseca.

Uz ovaj iznos Zavod će Genelu davati na tisuće maraka za najam. Najam prostora Zavod će koštati najmanje 60 tisuća maraka godišnje, a posebno je zanimljivo da su ga iznajmili od rodbine djelatnice ZZO-a, koju smo također naveli među zaposlenima rodbinskim i prijateljskim linijama.

Koliko će godišnje Zavod izdvajati za najam, je li bilo bližih i povoljnijih opcija, je li vlasnik Genela u rodbinskim vezama s djelatnicom ZZO-a, upit je koji smo Zavodu zdravstvenog osiguranja uputili 16. kolovoza ove godine.

Do danas nisu odgovorili. Treba podsjetiti i da je Istraživački tim portal Hercegovina.info prijavio ZZO zbog sporne kupnje prostorija u Prozor-Rami, gdje su pedesetak tisuća vrijedan kat stare oronule kućerine platili 250 i više tisuća maraka, a kupili ga od člana stranačke mladeži iz Bogodola.