ZZO se širi, radnici više ne mogu stati u staru zgradu

Institucije
hercegovina.info

Broj zaposlenika u ZZO-u HNŽ-a se u zadnjih desetljeće i pol udvostručio, te stara zgrada nije više kapacitirana da primi sve djelatnike. 

S tim u vezi sedmi srpnja raspisali su javni poziv u kojem traže prostor za najam u radijusu 400 metara od glavne zgrade ZZO-a u Dubrovačkoj ulici b.b. u Mostaru. Poslovni prostor treba imati površinu minimalno 160 četvornih metara, a maksimalno dvjesto. 

„Poslovni prostor treba biti opremljen do razine useljivosti za smještaj minimalno 18 radnika. Poslovni prostor treba imati odvojene urede različite kvadrature s odgovarajućim uredskim namještajem(uredski stolovi, stolice, ormari, ladičari)“, navodi se između ostalog u natječaju.

Maksimalna cijena metra četvornog za najam iznosi 30 maraka. U konačnici, kako saznajemo, prostor je iznajmljen od tvrtke Genel, kojoj je djelatnost proizvodnja, trgovina i informatički inženjering, a koja već surađuje sa Zavodom, a zadnji natječaj „nabava seta antena za uvezivanje ZZO HNŽ-a i SKB-a“ dobila je u ožujku ove godine.

Najam prostora Zavod će koštati najmanje 60 tisuća maraka godišnje, a zanimljivo je da se na službenim stranicama ovim širenjem nisu pohvalili, premda radnici ubrzo sele na novu adresu. 

Iz nedavnog revizorskog izvješća o radu Zavoda razvidno je da Zavod ima višemilijunsku vrijednost u nekretninama.

U poslovnim knjigama Zavoda u okviru građevina evidentirano je osam poslovnih prostora - zgrada sjedišta Dubrovačka, područna zgrada u Fejićevoj, Čitluk, Neum, Čapljina, Stolac, Konjic, Jablanica. 

Tu je i prostor u Prozoru. Kako smo već i pisali kat oronule kuće vrijedan pedesetak tisuća maraka u Prozor-Rami platili su su dvjestotinjak tisuća više, odnosno 1870 maraka po četvornom metru za zgradu građenu 1954. godine.