JELKA MILIĆEVIĆ Neću dati ostavku, ne prihvaćam optužnicu Tužiteljstva BiH

JELKA MILIĆEVIĆ Neću dati ostavku, ne prihvaćam optužnicu Tužiteljstva BiH
hercegovina.info

Federalna ministrica financija Jelka Milićević kazala je kako ima poptuni legitimitet da obavlja funkciju ministrice bez obzira na optužnicu koju je Tužiteljstvo BiH podiglo protiv nje. Istakla je kako nije nesavjesno obavljala svoj posao.

"Tu je u pitanju Ministarstvo financija, a ne ministar financija. Imamo zakone koji su u svakom trenutku ispoštovani. Kvalifikaciju ni optužnicu koje je uputilo Tužiteljstvo ne prihvaćam i svim silama i Ministarstvo i ja ćemo se truditi da pokažemo da svjedno radimo svoj posao. Upravljati proračunom od pet milijardi KM i da vam netko bez argumenta kaže da nesavjesno obavljate posao je uvreda za struku, posebno za ministra financija. S ovog mjesta tvrdim da ne želim dati ostavku i želim pokazati da svi ljudi radi savjesno. To je posao koji je vrlo tarnsaprentan. Neću dati ostavku", poručila je Milićević, prenosi N1.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića, ministrice Jelke Milićević, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika poljoprivredne tvrtke "Srebrena malina" Fikreta Hodžića, zbog afere "Respiratori".

Milićević se stavlja na teret da je počinila kazneno djelo nesavjestan rad u službi.