JEDNA OSOBA UHIĆENA Službenici SIPA-e provode akciju protiv suradnika narkobosa iz BiH

SIPA kombi
Ilustracija/Hercegovina.info

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH na području Velike Kladuše provodi akciju protiv suradnika jednog od najvećih narkobosova u Europi Dine Muzaferovića zvanog Cezar.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e. Neslužbeno se saznaje da je u tijeku pretres notarskog ureda u vlasništvu Nerbise Mržljak.

Jedna osoba uhićena

U operativnoj akciji 'Cezar' slobode je lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenje službene isprave propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Osoba lišena slobode će u tijeku dana biti provedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije u Bihaću.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenog djela, i to notarski pečat, opći poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Klan Cezara razbijen je nedavno u velikoj akciji EUROPOL izvedenoj u sedam država, odnosno Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Italiji, Belgiji i Njemačkoj.

Uhićeno je 37 članova kriminalne grupe kojom je rukovodio Dino Muzaferović, a koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne u Italiji.

Podsjećamo, velika policijska akcija "DM", započeta je 24. svibnja, širom Bosne i Hercegovine, kojom je razbijena kriminalna grupa na čijem čelu je bio Dino Muzaferović zvani Cezar.

Muzaferović je godinama poznat policiji po kaznenim djelima, a najčešće po onima koji su povezuju s proizvodnjom i prodajom narkotika. 

On je prije nekoliko mjeseci uhićen u Njemačkoj, na osnovu Interpolove crvene potjernice.