IZNENADNA KONTROLA U prihvatnom centru kod Sarajeva pronađeni Afganistanci koji će biti protjerani iz BiH

Blažuj migranti kontrola
SPS

Na osnovu operativnih saznanja da se radi o osobama koja se mogu dovesti u vezu sa krijumčarenjem migranata i nelegalnom posjedu oružja i drugih nedozvoljenih sredstava, dana 7.10.2022. godine, Inspektori Službe za poslove sa strancima (SPS) su u suradnji sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, izvršili kontrolu osoba i objekata koji se koriste u privremenom prihvatnom centru Blažuj.

Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za šest državljana Afganistana koji su bili smješteni u privremenom prihvatnom centru Blažuj. 

Tim osobama određena je i mjera nadzora smještanjem u Imigracijski centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uvjeti za njihovo udaljenje sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom razdoblju nastaviti sa provođenjem ovakvih aktivnosti, koje će doprinijeti unapređenju sigurnosne situacije u državi ali i sigurnosti unutar privremenih prihvatnih centara, navodi se u priopćenju iz SPS.