FOTO  Izlila se Trebišnjica, poplavljeni putevi prema selima

Izlivanje Trebišnjice
Z.Lojpur/Hercegovina.info

Rijeka Trebišnjica izlila se iz korita u Popovom Polju pa je put koji selo Orašje spaja s magistralnim putem Trebinje – Ljubinje poplavljen. Ono što je dobro, kako kažu  u trebinjskoj „Ekologiji i sigurnost“, za sada nema prijavljenih materijalnih šteta. Pet porodica koje žive u Orašju nisu ugrožene i imaju alternativni put preko Općine Ravno.

 „Ljudi u Orašju se dobro osjećaju, razgovarao sam s njima telefonom i u ovom trenutku ne treba im ništa. Naravno, mi smo spremni za svaku pomoć i biti ćemo u stalnoj komunikaciji. Isto tako i u drugim dijelovima grada, nemamo apel za pomoć. Iskreno se nadamo i vjerujemo HET-u, koji ulaže napore da se voda sigurno evakuira kroz grad i da bude sa što manje posljedica“, istakao je za hercegovina.info Stevan Bekan, direktor JU „Ekologija i sigurnost“ Trebinje.

 Mještani Popovog Polja ističu da je plavljenje tog dijela Trebinja često prilikom većih kiša i porasta vodostaja rijeke Trebišnjice, ali da obično to ne prouzrokuje veće štete.

 „Ovo je skoro redovna pojava da se u ovim mjesecima i u proljeće pojavi veća količina vode u polju. Štete ne mogu biti velike jer vrlo mali broj parcela sije ozima žita“, rekao je Manojlo Ćuk iz sela Veličani u Popovom Polju.

 Zbog obilnih kišnih padavina protok rijeke Trebišnjice kroz grad u tijeku dana iznosio je blizu 300 kubnih metara u sekundi. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.