Ivo Miro Jović: Lagumdžija želi rat, poželjna bi bila vlast bez SDP-a

ivo miro jović, ivo miro jović, Zlatko Lagumdžija
"Lagumdžija želi centraliziranu, muslimansku, bošnjačku državu i to mu neće poći za rukom. U BiH bi bilo poželjno formirati vlast bez SDP s obzirom da Lagumdžija želi rat koji je najavljivao prije par mjeseci. To nije bilo slučajno. Lagumdžija želi provesti, vjetno rečeno, denacionalizaciju BiH, njenog bogatstva, a ne siromaštva, što jeizravno rušenje BiH", istakao je za "Fokus" Ivo Miro Jović, član Predsjedništva HDZ BiH, te dodao da će SDP takvom odrednicom srušiti BiH.

Jović je naglasio da je hrvatska volja iskazana na biračkim mjestima i da su dva HDZ dobila preko 90 posto povjerenja Hrvata.
Veso Vegar, glasnogovornik HDZ 1990, ne isključuje mogućnost da se može doći do matematičke većine u parlamentu BiH u kojoj ne bi i bilo SDP.

"Stranke iz RS imat će veliku ulogu pri formiranju vladajuće većine parlamenta BiH i Vijeća ministara BiH. Ukoliko HDZ BiH i HDZ 1990. ne budu participirali u vlasti na državnoj razini, onda se u pitanje dovodi legitimitet, odnos prema narodima i odnos prema državi. Tu će se vidjeti koliko tko misli na budućnost države, a koliko tko na svoju stranku i na sebe osobno", rekao je Vegar i dodao da će sve to biti jasno u naredna dva mjeseca.