IVAN LONČAR NOVI DIREKTOR KPZ MOSTAR Dao ostavku na mjesto predsjednika OV Posušje i preuzeo upravljanje zatvorom

Ivan Lončar KPZ Mostar

Kazneno popravni zavod u Mostaru dobio je novog direktora. U ovu fotelju nakon odlaska Marija Marića na poziciju ministra unutarnjih poslova HNŽ sjeda Ivan Lončar, dugogodišnji predsjednik Općinskog vijeća u Posušju.

Lončar je diplomirani ekonomist, a na poziciji predsjednika Općinskog vijeća proveo je skoro tri puna mandata. Uz to je bio i predsjednik Lokalnog ekonomskog vijeća Posušja, kao i Školskog odbora.

Njegov prethodnik, pravnik Marijo Marić na ovu poziciju došao je krajem 2021. godine, a odnedavno je član Vlade HNŽ u kojoj obnaša dužnost ministra unutarnjih poslova.

Kao nasljednik Lončara na mjestu predsjednika Općinskog vijeća Posušje spominje se Mario Knezović, ravnatelj Srednje strukovne škole, te također član HDZ BiH.

U KPZ Mostar u Šantićevoj ulici trenutno boravi stotinjak zatvorenika.

Novog ravnatelja će dočekati radovi na novom zatvoru Rodoč-Jasenica za koji je nedavno odabran izvođač radova. Tender vrijedan oko 4,5 milijuna KM za treću fazu izgradnje ovoga kompleksa dobili su poduzeća Promark i Alfa Therm iz Mostara.

Preseljenje zatvorenika iz središnje zone grada u novi zatvor očekuje se do kraja 2024. godine. Radi se o objektima zatvorskih prostorija u tri lamele, objektu za posjete, stražarnici i kontroli ulaza, kuhinji i praonici, te objektu glavne kontrole ulaza. Novi KPZ Mostar je zamišljen kao jedan od najsigurnijih i najmodernijih zatvora na Balkanu, a izgradnjom, koja se provodi po najvišim europskim standardima rukovodi komisija Ministarstva pravde BiH. Poluotvoreni dio zatvora je predviđen za smještaj 200 osuđenih osoba.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.