FOTO  Incko: Velike šanse za brze reforme u BiH

incko, incko, Valentin Inzko, izbori, Valentin Inzko, Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, predsjedništvo bih, Valentin Inzko, sip, sunspenzija, Valentin Inzko, Valentin Inzko, laž, visoki predstavnik, platformaši, Valentin Inzko, srednja bosna, Valentin Inzko, Vijeće ministara, Valentin Inzko, Vjekoslav Bevanda, Valentin Inzko, hotel, Čitluk, izvješće, Valentin Inzko, Miroslav Lajčak, Valentin Inzko, Hillary Clinton, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, Inicijativu za referendum, Referendum RS, raspisivanje referenduma, Milorad Dodik političar iz RS-a, Valentin Inzko, referendum, Referendum RS, Valentin Inzko, HDZ BiH, Valentin Inzko, BIH

Kako prenose austrijski mediji, Incko je tokom Ekonomskog foruma centralne i istočne Evrope, koji se održava u Feldenu u austrijskoj pokrajini Koruška, rekao, da su velike šanse za brze reforme u BiH.

Austrijski diplomata založio se za brzi prijem zemalja Balkana u Evropsku uniju, nakon ispunjavanja potrebnih kriterijuma.

Incko je u svom govoru, otvarajući ovogodišnji Forum, rekao da mir i prosperitet u južnom dijelu Evrope znači i mir za cijelu Evropu, manje izbjeglica i organizovanog kriminala.

"Da li za Evropsku uniju može da bude nekorisno ako 20 miliona novih građana EU donese srećnu budućnost", pitao je Incko u svom govoru.

On je rekao da je ekonomska kriza takođe snažno pogodila i BiH, ali i da su time mnogi u zemlji postali promišljeniji, pa je porasla i spremnost za reforme i provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Forum u Feldenu traje od 16. do 18. rujna i u okviru njega politički predstavnici, organizacije i preduzeća iz Austrije i istočnih i jugoistočnih zemalja uspostavljaju kontakte i razmatraju mogućnosti saradnje.