SNSD MOSTAR U Mostaru narod 12 godina nema mogućnost da bira svoju lokalnu vlast

Glasačka kutija
Ilustracija/Hercegovina.info

Gradski odbor SNSD Mostar oštro osuđuje nedavne medijske istupe visokog predstavnika za BiH, Valentina Incka, koji poziva na sankcioniranje proslave Dana Republike Srpske, 9. siječnja.

Mi pozivamo gospodina Incka da kaže zašto se nikada nije javno založio za sankcioniranje odgovornih za neprovođenje ostalih 70, 80, 90 ili tko zna koliko neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH? Neprovedene odluke više nitko i ne broji, niti Ustavni sud BiH uzima za ozbiljno.

Za sve narode u Mostaru je svakako najvažnija ona odluka Ustavnog suda iz 2010. o izborima u Mostaru, koja nikada nije provedena, pa tako ni izbori u Mostaru nisu održani od davne 2008. godine, čineći time od Mostara „grad slučaj“ i vjerojatno jedini grad na svijetu u kome narod 12 godina nema mogućnost da bira svoju lokalnu vlast, piše u priopćenju.

Ali takve odluke od kojih uveliko zavisi život običnim građanima ove zemlje, očigledno ne zanimaju gospodina Incka. A ni njegove nalogodavce.

Ovakvim selektivnim pristupom, gospodin visoki predstavnik je opet uzburkao strasti između svih vjerskih i nacionalnih grupa u zemlji i još jednom nas naveo da se zapitamo, iako se odgovor sam nameće, da li je njegovo prisustvo u BiH zaista potrebno?