HNŽ Ograničava se rad ugostiteljskih objekata do 21 sat

Prazan restoran
Ilustracija

Na današnjoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Zaključak kojim se ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta na način da se radno vrijeme može odrediti u trajanju od 05:00 do 21:00 sat. Također, zabranjuje se organiziranje glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima, javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta (obiteljskim i javnim), priopćila je Vlada HNŽ.

"Zaključkom je definirano kako mjere vrijede sve dok se tjedna incidenca oboljelih u HNŽ ne spusti na razinu ispod 50 na 100.000 stanovnika. Također, Zavod za javno zdravstvo HNŽ zadužen je da nastavi pratiti epidemiološku situaciju te, po potrebi, predlaže donošenje restriktivnijih mjera u odnosu na mjere iz važećih zapovijedi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Za nadzor nad provedbom mjera definiranih Zaključkom kao i svih važećih zapovijedi i preporuka usvojenih zaključcima Vlade FBiH i Vlade HNŽ zadužene su  jedinice lokalne samouprave i mjerodavna ministarstva putem svojih inspekcija, te Ministarstvo unutarnjih poslova - svatko u sklopu svojih nadležnosti", stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Zaključak je donesen temeljem Informacije Kriznog stožera o epidemiološkoj situaciji u HNŽ za razdoblje od 8. do 14. ožujka u kojoj je istaknuto kako je incidenca 359,34 na 100.000 stanovnika, te je šest puta veća u odnosu na razdoblje od 18. siječnja do 21. veljače kada je bila u kontinuiranom padu s najnižnom vrijednošću od 57,64 na 100.000 stanovnika.