HNŽ I ŽZH Roditelji putem odvjetnika i tužbi žele zaštititi prava svoje djece

HNŽ I ŽZH Roditelji putem odvjetnika i tužbi žele zaštititi prava svoje djece
Hercegovina.info

Sinoć je u Ljubuškom održan sastanak svih koordinatora Inicijative roditelja koji zahtijevaju normalno školovanje iz ZHŽ-a i HNŽ-a.

Sastanak je imao informativno-operativni karakter glede aktivnosti koje su u tijeku i one koje se pripremaju u periodu koji je pred nama.

Na sastanku se analizirala aktivnost  ždijeljenja i prikupljanja izjava o odgovornosti roditelja za svoju djecu koja je zbog velikog interesa roditelja još u tijeku i koju produžuju za još dva tjedna.

Brojanje potpisanih izjava još nije kompletirano zbog stalnog priliva novih, ali su izvijestiti da se radi o nekoliko tisuća potpisanih izjava.

"Hvala svim roditeljima na hrabrosti i na ljubavi koju ste pokazali prema svojoj djeci, a ta ljubav treba postati još veća od ljudskog obzira", poručili su iz Inicijative roditelja koji zahtijevaju normalno školovanje.

U tijeku je formiranje odvjetničkog tima koji će sve roditelje potpisnike izjava o odgovornosti i njihova ustavom zajamčena prava zaštititi putem tužbe protiv svih odgovornih za nemjerljivu psiho-fizičku štetu koju su nanijeli djeci i roditeljima, kršeći ustave i zakone te donoseći nezakonito, neodgovorno i nepromišljeno epidemiološke mjere.

U tijeku je priprema organiziranja i djelovanja Inicijative roditelja i na prostoru HBŽ-a i SBŽ-a, sa ciljem što boljeg i sustavnijeg organiziranja roditelja u svom zalaganju za normalno školovanje naše djece, navode iz inicijative.

"Iako sad odgovorni ne uvažavaju pravo i glas roditelja, jamčimo vam da će Inicijativa roditelja  uskoro svojim sustavnim i organiziranim djelovanjem učiniti da se roditelje itekako pita i uvažava kad je u pitanju odgoj i obrazovanje njihove djece. Pozivamo i sve roditelje da nam se priključe, odlučno i odgovorno u obrani svojih roditeljskih prava na odgoj svoje djece, koje je država očito uzurpirala", stoji u priopćenju člana inicijativnog odbora - Saše Grgića.