HERCEGOVAČKI ZASTUPNIK PITA Može li mi Vlada nabaviti šporet preko MMF-a?

Nebojša vukanović
BN

Narodni zastupnik u Klubu SDS, Nebojša Vukanović, je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske tražio pomoć kako bi mogao kupiti šporet, jer mu, kako kaže, banka nije odobrila kredit.

Vukanović je, govoreći o zaduženjima i pomoći gospodarstvu, na slikovitom primjeru objašnjavao što sve banka traži da bi mu dala kredit, kako bi novac uložio u novi sustav grijanja u svojoj kući.

"Ja kao zastupnik s plaćom od 2.580 KM, koji sam donio sve papire koje su tražili, nisam mogao da dignem kredit i kupim peć na pelet. Nesretne li skupštine kad ja kao zastupnik nisam mogao da kupim peć od 2.500 KM", rekao je zastupnik Nebojša Vukanović i dodao da je ovo primjer što sve banke traže od građana da bi im odobrile kredit, dok ih Vlada, dobija vrlo lako, prenosi Srpska.info.

S obzirom da kredit nije dobio, on je upitao ministricu financija Republike Srpske Zoru Vidović je li i njegov šporet može ući u aranžman i kredit MMF.

"Kada ste tako uspješni u tim pregovorima, molim Vas pitajte može li jedan zastupnik kupiti šporet. Potpisat ću trajni nalog da se to odbija od plaće u NSRS, kako bih i ja imao neke koristi od Europske unije", rekao je Vukanović kroz smijeh.