HASANDEDIĆ K'O BANDIĆ Nek institucije ispituju jesam li u sukobu interesa!

Suad Hasandedić
Ilustracija hercegovina.info

Županijskog ministra graditeljstva Suada Hasandedića pitali smo komentar je li on kao član Povjerenstva pri Gradu Mostaru, koje donosi mišljenja o izgradnji u Mostaru, i kao ministar graditeljstva u otvorenom sukobu interesa, budući da je ministarstvo drugostupanjski organ za pitanja gradnje.

Odgovorio je, rekli bismo, u stilu Milana Bandića, koji se nerijetko poziva na institucije. 

"Ako novinari misle da sam u sukobu interesa imaju institucije koje to ispituju“, prenijeli su nam kratko njegov odgovor iz Vlade HNŽ-a.

Podsjetimo, Hasandedić je član stručnog povjerenstva koje od 2012. odlučuje koje su to lokacije od važnosti za Grad Mostar, a ujedno je i ministar graditeljstva u HNŽ-u, tj drugostupanjski organ za žalbe i pritužbe stanara na gradnju u Mostaru.

Uz njega, članovi Povjerenstva, koje je formirano s ciljem da se u Mostaru u potpunosti ne zaustavi gradnja je i Zijad Hadžiomerović, Marinka Zovko, Mladen Čabrilo i Vjekoslav Tomić, a zadnje mišljenje koje su dali je zeleno svjetlo za izgradnju garaže iza HDZ-a, gdje se stanari bore za zatrpavanje rupe. U tom dijelu nema regulacijskih planova, pa tako ni mogućnosti legalne gradnje, što govori da ovo nestručno Povjerenstvo djeluje kao političko tijelo, koje pogoduje određenim lobijima u Mostaru.

Inače, u članku 4 Zakona o sukobu interesa kaže se da su članstva u različitim odborima, skupštinama ili upravama nespojiva s funcijoma izabranog dužnosnika, te moraju podnijeti ostavku za svaku od nespojivih funkcija tri dana nakon preuzimanja dužnosti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.