GUŽVE U KONJICU Zbog najavljenih radova u naredna dva dana bit će velike gužve

Konjic
Most na kojem će se izvoditi radovi (Screenshot: Youtube/Bosnia Video)

U dnevnom izvještaju o stanju na cestama u BiH iz BIHAMK-a upozorili su vozače da se danas i sutra mogu očekivati veće gužve na području Konjica zbog radova.

Prema informacijama BIHAMK-a, danas i sutra u vremenu od 6 do 18 sati najavljeni su radovi na mostu u Konjicu, točnije na putu M-17, zbog čega će se promet odvijati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, javlja Klix.ba.

"Za danas su najavljene i visoke dnevne temperature, pa savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tijekom dana, preporučujemo češće pauze i oprezniju vožnju. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primijete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja", naveli su iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi aktualni su i na magistralnim cestama: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova promet se odvija usporeno.